Strudel z mięsem mielonym
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4240
Składniki:
- 300 g mąki
- 400 g mieszanego mielonego mięsa
- 3 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki oleju
- 4 cebule
- 2 papryki
- 125 g tłustego białego sera
- pieprz
- 40 g masła
Opis przygotowania:
Z mąki, jajek, soli i oleju wyrób sztywne, błyszczące ciasto. Włóż do nagrzanego garnka, przykryj i odstaw na 30 minut. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Paprykę pokrój na ćwiartki, usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę. Cebulę i paprykę zmieszaj z mielonym mięsem i białym serem. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj na cienki plasterek i ułóż na ściereczce. Mięso równomiernie nałóż na ciasto i zwiń przy pomocy ściereczki. Strudel pokrój na 3 cm kawałki. Ułóż w formie do pieczenia, wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu połóż wiórki masła. Piecz przez 15 minut pod przykryciem, a następnie 20 minut bez przykrycia.
Komentarze (0)