Strudel z mięsem mielonym

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4240

Składniki:

  • 300 g mąki
  • 400 g mieszanego mielonego mięsa
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • 4 cebule
  • 2 papryki
  • 125 g tłustego białego sera
  • pieprz
  • 40 g masła

Opis przygotowania:

Z mąki, jajek, soli i oleju wyrób sztywne, błyszczące ciasto. Włóż do nagrzanego garnka, przykryj i odstaw na 30 minut. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Paprykę pokrój na ćwiartki, usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę. Cebulę i paprykę zmieszaj z mielonym mięsem i białym serem. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj na cienki plasterek i ułóż na ściereczce. Mięso równomiernie nałóż na ciasto i zwiń przy pomocy ściereczki. Strudel pokrój na 3 cm kawałki. Ułóż w formie do pieczenia, wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu połóż wiórki masła. Piecz przez 15 minut pod przykryciem, a następnie 20 minut bez przykrycia.

Autor: mar4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów