Zielone orzeźwienie (napój)
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2057
Składniki:
- 3 słodkie jabłka
- 3 gałązki świeżej mięty
- 1 garść świeżego szpinaku
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 1 sałata rzymska
- 1 pęczek świeżego szpinaku
- 0,5 szklanki soku z kiszonej kapusty
- sok z 1 limonki
Opis przygotowania:
Owoce i warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i przepuścić przez sokowirówkę. Otrzymany sok z jabłek zmieszać z sokiem z kiszonej kapusty i przelać do miksera. Następnie dodać do tego pęczek świeżego szpinaku, gałązki świeżej mięty oraz sałatę rzymską, wlać sok z limonki i dodać musztardę Dijon. Całość miksować przez 1 minutę, po czym przelać do kieliszka.
Komentarze (0)