Spaghetti z sosem szpinakowym i serem boursin
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4347
Składniki:
- 1 paczka makaronu na spaghetti
- 1 serek boursin (ewentualnie zwykły serek topiony z czosnkiem i ziołami + rozgnieciony ząbek czosnku)
- 1 buteleczka śmietany creme fine
- 1/2 kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
- 1 cebula
- 1/2 kg mrożonego szpinaku (najlepszy w kostkach a la creme- może być tez świeży)
- ser tarty parmezan do posypania spaghetti
Opis przygotowania:
Pokroić cebulę w kostkę i podsmażyć na patelni, aby się zeszkliła. Potem dodać mięso mielone i również podsmażyć, następnie wrzucić szpinak i poczekać, aż sie rozpuści. Na końcu dodajemy ser boursin w kawałeczkach i wszystko mieszamy. Możemy dodać śmietanę, jeżeli konsystencja sosu jest za gęsta. W drugim garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Podawać posypane startym parmezanem.
Podawać posypane startym parmezanem.
Komentarze (1)
Hej. Gdzie kupujesz serek boursin?