Spaghetti z sosem szpinakowym i serem boursin

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3010

Składniki:

  • 1 paczka makaronu na spaghetti
  • 1 serek boursin (ewentualnie zwykły serek topiony z czosnkiem i ziołami + rozgnieciony ząbek czosnku)
  • 1 buteleczka śmietany creme fine
  • 1/2 kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1/2 kg mrożonego szpinaku (najlepszy w kostkach a la creme- może być tez świeży)
  • ser tarty parmezan do posypania spaghetti

Opis przygotowania:

Pokroić cebulę w kostkę i podsmażyć na patelni, aby się zeszkliła. Potem dodać mięso mielone i również podsmażyć, następnie wrzucić szpinak i poczekać, aż sie rozpuści. Na końcu dodajemy ser boursin w kawałeczkach i wszystko mieszamy. Możemy dodać śmietanę, jeżeli konsystencja sosu jest za gęsta. W drugim garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Podawać posypane startym parmezanem.

Autor: ewcikson

1 komentarz

Hej. Gdzie kupujesz serek boursin?

Podobne przepisy