Spaghetti z sosem mięsnym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2208
Składniki:
- 40 dag makaronu spaghetti
- 40 dag wołowiny bez kości
- 3 łyżki oleju
- 1 kapusta pekińska
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej sproszkowanej papryki
- 1 łyżka maki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie i następnie odcedzić. Kapustę pekińska sparzyć w 1 l wrzącej wody, po czym wyciągnąć ją i podzielić na kilka części. Przygotować sos. Obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Mięso pokroić drobno, oprószyć mąką, pieprzem i dodać do cebuli. Dodać do tego 1 łyżeczkę sproszkowanej papryki, zalać 2 łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Makaron wyłożyć na talerz, obłożyć go w około kapusta pekińską i zalać sosem.
Komentarze (0)