Spaghetti z sosem mięsnym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2208
Spaghetti z sosem mięsnym
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 40 dag wołowiny bez kości
  • 3 łyżki oleju
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej sproszkowanej papryki
  • 1 łyżka maki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie i następnie odcedzić. Kapustę pekińska sparzyć w 1 l wrzącej wody, po czym wyciągnąć ją i podzielić na kilka części. Przygotować sos. Obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Mięso pokroić drobno, oprószyć mąką, pieprzem i dodać do cebuli. Dodać do tego 1 łyżeczkę sproszkowanej papryki, zalać 2 łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Makaron wyłożyć na talerz, obłożyć go w około kapusta pekińską i zalać sosem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów