Spaghetti z pulpetami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1859
Spaghetti z pulpetami
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 300 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 30 g makaronu spaghetti
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka tartego sera cheddar
  • 1 jajko
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 0,5 łyżeczki mielonego oregano
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron spaghetti zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Mięso mielone przełożyć do miski, po czym dodać do niego tarty ser cheddar, mielone oregano oraz obraną ze skóry i pokrojoną w drobną kostkę jedną cebulę. Następnie wbić do tego jajko, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wyrobić ręcznie, a potem uformować z tego małe kulki. Uformowane kulki wrzucić do rondla z bulionem warzywnym, ugotować do miękkości i odcedzić. Obrać kolejną cebulę ze skóry z czosnkiem, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonych składników dodać przecier pomidorowy, ugotowany wcześniej makaron oraz ugotowane pulpety mięsne. Całość wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów