Grzanki z pulpetami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1892
Składniki:
- 500 ml bulionu warzywnego z kostki
- 400 g mielonego mięsa wieprzowego
- 4 kromki chleba
- 2 łyżki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 jajko
- przecieru pomidorowego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone połączyć z pokrojoną cebulą, wbić do tego jajko, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i uformować ręcznie małe pulpety. Następnie przełożyć je do rondla, zalać wszystko bulionem warzywnym i zagotować do miękkości. Potem odcedzić i wyłożyć na talerz. Dodać do tego przecier pomidorowy i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać kromki chleba i usmażyć grzanki z obu stron. Gotowe grzanki dodać do całości.
Komentarze (0)