Lasagna z bakłażanem i pieczonymi pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2654
Składniki:
- 10 dag tartego sera mascrapone
- 8 pomidorków cherry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 bakłażan
- 1 opakowanie makaronu lasagna
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Pomidory cherry przekroić na połowy. Bakłażana pokroić w dużą kostkę. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej bakłażana, zeszklić i dodać pomidory. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem, smażyć przez 3 minuty i następnie przełożyć na makaron. Wierzch posypać tartym mascarpone i natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)