Lasagna z bakłażanem i pieczonymi pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2654
Lasagna z bakłażanem i pieczonymi pomidorami
fot. Le Blagueur ? Paris / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 dag tartego sera mascrapone
  • 8 pomidorków cherry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • 1 opakowanie makaronu lasagna
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Pomidory cherry przekroić na połowy. Bakłażana pokroić w dużą kostkę. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej bakłażana, zeszklić i dodać pomidory. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem, smażyć przez 3 minuty i następnie przełożyć na makaron. Wierzch posypać tartym mascarpone i natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów