Sos tatarski
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3243
Składniki:
- 3 jajka
- 3 łyżki musztardy
- 1 szklanka oliwy
- 1 cytryna
- 2 ogórki korniszony
- grzyby marnowane
- natka pietruszki
- sól i cukier
Opis przygotowania:
Jajka ugotować, obrać ze skorupek, przekroić na połowy i wyciągnąć żółtka. Żółtka utrzeć z musztardą, solą i wyciśniętym sokiem z cytryny, dodawać stopniowo oliwę i mieszać, aż zrobi się gęsty sos. Do sosu dodać pokrojone drobno białka jajek, ogórki i grzyby marnowane (około 4-6 sztuk). Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze (0)