Sos serowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2419
Składniki:
- 1 kostka sera topionego
- 70 g sera rokpol
- 4 łyżki oleju
- 1 żółtko
- 1 szklanka wody
- sok z jednej cytryny
- 1 ząbek czosnku
- szczypta przyprawy czosnkowej
- szczypta soli
- pieprz
Opis przygotowania:
Czosnek obrać ze skóry posiekać drobno i zrumienić na rozgrzanym oleju. Szklankę wody zagotować z serem topionym, serem rokpol, do rozpuszczenia serów, po zagotowaniu przestudzić, wbić żółtko. Dodać zrumieniony czosnek i przyprawę czosnkową. Całość dobrze przemieszać, zagotować i doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Komentarze (0)