Makaron z sosem serowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3551
Składniki:
- 0,5 kg makaronu
- 150 ml śmietanki
- 150 ml sosu lub koncentratu pomidorowego
- 10 plasterków szynki
- mała kostka sera żółtego
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Opis przygotowania:
Szynkę kroimy w kostkę, natomiast ser ścieramy na tarce jarzeniowej. Szynkę podsmażamy, solimy, pieprzymy. Na patelnię gdzie smażyliśmy szynkę wrzucamy ser i mieszamy tak długo, dopóki nie stopi się. Wlewamy śmietankę i sos pomidorowy. Makaron gotujemy (najlepszy jest al dente) i polewamy sosem.
Komentarze (0)