Sorbet z mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2173
Składniki:
- 150 ml mleka kokosowego
- 4 listki świeżej mięty do dekoracji
- 2 dojrzałe mango
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżka soku cytrynowego
Opis przygotowania:
Mango oraz miętę umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miksera. Do pokrojonego mango wsypać cukier i razem zmiksować na jednolitą masę. Do zmiksowanych składników wlać mleko kokosowe, sok z cytryny i całość miksować przez ok. 3 minuty. Po tym czasie wszystko przełożyć do odpowiedniego pojemnika i zamrozić w zamrażalniku. Następnie wyciągnąć, przełożyć do miseczki i udekorować listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)