Sorbet z mango, ananasem i masłem orzechowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1152
Sorbet z mango, ananasem i masłem orzechowym
fot. denAsuncioner / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 2 plastry ananasa w zalewie
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • Sorbet:
  • 4 dojrzałe owoce mango
  • 1 szklanka mineralnej wody niegazowanej
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżka białego rumu

Opis przygotowania:

Przygotować sorbet: mango umyć i osączyć z wody. Następnie pokroić je ma małe kawałki, przełożyć do miksera, wsypać cukier puder, wlać wodę mineralną oraz rum i zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane przełożyć do pojemnika plastikowego i zamrozić w zamrażalniku. Plastry ananasa osaczyć z zalewy, osuszyć, wysmarować je tylko z jednej strony masłem orzechowym, przełożyć na talerz, posypać cukrem pudrem i polać płynnym miodem lipowym. Na to nałożyć łyżką do lodów po jednej kulce sorbetu z mango. Całość udekorować listkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów