Sorbet z mango, ananasem i masłem orzechowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1576
Składniki:
- 2 plastry ananasa w zalewie
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 gałązki świeżej mięty
- 1 łyżeczka cukru pudru
- Sorbet:
- 4 dojrzałe owoce mango
- 1 szklanka mineralnej wody niegazowanej
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 łyżka białego rumu
Opis przygotowania:
Przygotować sorbet: mango umyć i osączyć z wody. Następnie pokroić je ma małe kawałki, przełożyć do miksera, wsypać cukier puder, wlać wodę mineralną oraz rum i zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane przełożyć do pojemnika plastikowego i zamrozić w zamrażalniku. Plastry ananasa osaczyć z zalewy, osuszyć, wysmarować je tylko z jednej strony masłem orzechowym, przełożyć na talerz, posypać cukrem pudrem i polać płynnym miodem lipowym. Na to nałożyć łyżką do lodów po jednej kulce sorbetu z mango. Całość udekorować listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)