Sorbet melonowo-pomarańczowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1724
Składniki:
- 4 pomarańcze
- 2 melony zielone
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
Opis przygotowania:
Melony oraz pomarańcze umyć i osączyć z wody. Następnie pomarańcze przekroić na połowy i wycisnąć z nich sok wraz z miąższem do plastikowego pojemniczka. Wlać do tego 1 szklankę wody mineralnej, wsypać cukier puder i dokładnie wymieszać. Potem melony przekroić na połowy i usunąć z nich nasiona. Z jednego całego melona wydrążyć miąższ, a drugi pozostawić z miąższem. Wydrążony miąższ z melona przełożyć do kolejnego plastikowego pojemnika, zasypać go cukrem pudrem, zalać wodą mineralną i wymieszać. Do miąższu z melona wlać 1 szklankę wody mineralnej, wsypać cukier puder i również wymieszać. Po wymieszaniu oba pojemniki z melonem i pomarańczami zamrozić w zamrażalniku. Kiedy to nastąpi, wyciągnąć z zamrażalnika, po czym małą łyżeczką przełożyć do przekrojonego wcześniej melona.
Komentarze (0)