Sorbet grejpfrutowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2469
Składniki:
- 4 żółte grejpfruty
- 2 łyżki cukru
- 2 szklanki mineralnej wody niegazowanej
- gałązka świeżej mięty do dekoracji
Opis przygotowania:
Grejpfruty umyć i osączyć z wody. Następnie 3 grejpfruty przekroić na połowy i wydrążyć z nich miąższ łyżeczką do miski (skórek nie wyrzucać). Natomiast jednego grejpfruta obrać ze skóry i podzielić go na plastry. Do wydrążonego miąższu z grejpfrutów wsypać cukier, wlać wodę mineralną i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do plastikowego pojemniczka i zamrozić w zamrażalniku. Po zamrożeniu wyciągnąć i zeskrobać łyżeczką zawartość do pozostawionych skórek z grejpfrutów. Całość wyłożyć plastrami z grejpfruta i udekorować gałązkami świeżej mięty.
Komentarze (0)