Sorbet z limonki i szampana
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3039
Składniki:
- 100 ml białego szampana
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka soku z limonki
- otarta skórka z czterech cytryn
Opis przygotowania:
Wodę wlać do rondla, wsypać cukier, postawić na średnim ogniu i podgrzewać do czasu, aż cukier się rozpuści. Wtedy ściągnąć z ognia, wlać sok cytrynowy, dodać otartą skórkę cytrynową i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przestudzić i całość zamrozić w zamrażalniku. Potem wyciągnąć z zamrażalnika i łyżka do lodów przełożyć do kieliszków od szampana. Na koniec zalać szampanem.
Komentarze (0)