Sorbet gruszkowo-grejpfrutowy z sake
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1630
Składniki:
- 100 ml Choya Sake
- 2 gruszki (klapsy)
- 1 czerwony grejpfrut
- 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej wody
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Gruszki oraz grejpfruty umyć, obrać ze skóry, usunąć nasiona, następnie pokroić drobno i przełożyć je do miksera. Wsypać do tego cukier puder, zalać 1 szklanką wody mineralnej, zmiksować mikserem, przełożyć do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika. Po zamrożeniu wyciągnąć i postawić w ciepłym miejscu na 2 minuty. Po tym czasie przełożyć do szklanek i zalać sake.
Komentarze (0)