![Bakłażany z polędwicą wieprzową i orzechami w curry](https://smakowity.pl/storage/8042/conversions/baklazany-z-poledwica-wieprzowa-i-orzechami-w-curry-medium.jpg)
Soliród z polędwicą, sezamem i curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2262
![Soliród z polędwicą, sezamem i curry](https://smakowity.pl/storage/7706/conversions/solirod-z-poledwica-sezamem-i-curry-large.jpg)
Składniki:
- 300 g soliródu (morski szparag)
- 300 g wędzonej polędwicy wołowej
- 1 łyżeczka sezamu
- 0,5 łyżeczki curry
Opis przygotowania:
Soliród umyć i osączyć z wody. Następnie zagotować 1 l wody i na wrzątek wrzucić soliród. Gotować przez 1 minutę, następnie soliród odcedzić i wyłożyć na talerz. Polędwicę wołową pokroić w cienkie plastry, dodać ją do soliródu, po czym wszystko posypać sezamem i szczyptą curry.
Komentarze (0)