Sola z ziemniakami i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2127
Składniki:
- 2 sole mrożone
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki śmietany
- 4 ziemniaki duże
- 30 dag szpinaku
- 1 cytryna
- natka zielonej pietruszki
- sól
- gotowa przyprawa do ryb
Opis przygotowania:
Sole rozmrozić, opłukać wodą, natrzeć solą i przyprawą do ryb i odstawić na 15 minut. Po tym czasie rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, smażyć rybę z obu stron na złoty kolor i przełożyć na talerz. Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w plastry, podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju i dodać do ryby. Cytrynę obrać ze skóry, pokroić w plastry i przełożyć na rybę. Szpinak sparzyć wrzątkiem i dodać do ziemniaków. Ziemniaki polać śmietaną, a wszystko udekorować pokrojoną natką pietruszki.
Komentarze (0)