Smażone banany
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3138
Składniki:
- 3 łyż. cukru
- margaryna
- 1 szklanka śmietany 30%
- 1 szklanka mąki
- 1 kg bananów
- ewentualnie: miód, bakalie, wiórki kokosowe
Opis przygotowania:
Banany obrać ze skóry i przekroić wzdłuż na dwie części. Każdą połówkę banana obtoczyć w mące a następnie smażyć z obu stron na margarynie na patelni teflonowej, aż do lekkiego zarumienienia się. Podawać na ciepło ze śmietaną ubitą z cukrem.
Banany można również polać płynnym miodem, posypać bakaliami lub wiórkami kokosowymi
Banany można również polać płynnym miodem, posypać bakaliami lub wiórkami kokosowymi
Komentarze (0)