Papryka nadziewana serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2681
Składniki:
- 200 ml kwaśnej śmietany kremówki
- 40 g białego sera twarogowego
- 20 g tartego sera cheddar
- 3 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- natka zielonej pietruszki
- olej do głębokiego smażenia
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryki naciąć ostrym nożem z jednej strony z boku i wydrążyć nasiona. Ser twarogowy przełożyć do miski i połączyć go z tartym serem cheddar. Do powyższych składników dodać przepuszczony przez praskę czosnek oraz pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wbić do tego 1 jajko, dokładnie rozetrzeć i przełożyć do wydrążonych papryk. Jedno jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą, po czym nadziane papryki panierować w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju w rondlu. Usmażone osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Śmietanę kremówkę przełożyć do małej miseczki i dodać do potrawy.
Komentarze (0)