Słodkie uszy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3491
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 1 opakowanie serka homogenizowanego śmietankowego
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru
- 1 pergamin do wyłożenia blachy
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na paski o szerokości do 1,5 cm. Delikatnie nałożyć na nie serek homogenizowany i zacząć zwijać dwoma rękami do środka, aby powstała para uszu. Zwinięte uszy przełożyć na blachę do pieczenia wyłożona pergaminem. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i upiec ciasto na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i jeszcze jak są gorące, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Podawać do spożycia jak ostygną.
Komentarze (0)