Pudding z mango
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2487
Składniki:
- 2 duże dojrzale mango
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka żelatyny spożywczej
- 1 szklanka mleka skondensowanego
- 1 malina do dekoracji
- 1 gałązka świeżej mięty do dekoracji
- 0,5 szklanki wrzącej wody
Opis przygotowania:
Owoce oraz mięte umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ zmiksować mikserem na jednolitą masę (niewielką część miąższu pozostawić do dekoracji deseru). Żelatynę spożywcza rozpuścić w gorącej wodzie trzepaczką, aby nie było grudek, potem wsypać do tego cukier i dokładnie wymieszać. Następnie do wymieszanych składników dodać zmiksowane mango, wlać mleko skondensowane i całość dokładnie wymieszać, po czym na 2 godziny wstawić do lodówki. Po tym czasie deser wyciągnąć i przyozdobić pozostałym mango, maliną oraz miętą.
Komentarze (0)