Sernik z malinami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 3028
Składniki:
- 1 kg sera zmielonego;
- 4 jajka;
- 1 szklanka cukru;
- 2 łyżki mąki;
- 150 g topionej margaryny;
- cukier waniliowy,
- rodzynki;
- orzechy włoskie;
- dżem malinowy
Opis przygotowania:
1. Ser utrzeć, dodać jajka. Wsypać cukier oraz cukier waniliowy. Dodać mąkę.
2. Wlać margarynę, dodać rodzynki, orzechy.
3. Calość dokladnie wymieszać.
4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blachy.
Piec ~ 50 min. ( t 180-190 stopni C ). ( można dodać na dół blachy warstwę herbatników albo upiec sernik na kruchym cieście. )
5. Po wyjęciu z piekarnika polać dżemem malinowym.
Smacznego!
2. Wlać margarynę, dodać rodzynki, orzechy.
3. Calość dokladnie wymieszać.
4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blachy.
Piec ~ 50 min. ( t 180-190 stopni C ). ( można dodać na dół blachy warstwę herbatników albo upiec sernik na kruchym cieście. )
5. Po wyjęciu z piekarnika polać dżemem malinowym.
Smacznego!
Komentarze (0)