Sernik - palce lizać
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 3370
Składniki:
- 1 kg twarogu
- 3 żółtka
- 1 budyń suchy waniliowy
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka oleju
- sok z połowy cytryny
- cukier waniliowy
- 2 szklanki cukru
- 3 szklanki maki pszennej
- 1 kostka margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 całe jajka
Opis przygotowania:
Zagniatamy ciasto z mąki, margaryny, 1 szklanki cukru, proszku i całych jajek. Z reszty składników ucieramy dokładnie pulchną masę, oprócz 3 białek. Na wysmarowaną blachę wykładamy ciasto i wylewamy masę serową. Pieczemy przez około 45 minut. Po upływie 30 minut możemy wylać na wierzch ubitą pianę z 3 białek i szklanki cukru.
Komentarze (2)
Ten sernik już piekłam, jest bardzo smaczny.Przepis miałam od koleżanki.
nazywa się Kropla rosy