Sernik niebo w gębie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 4479
Składniki:
- Ciasto kruche:
- 1 żółtko
- 20 dag.margaryny (roztopić)
- 1-1 1/2 szkl.cukru
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 3,5 szkl.mąki
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- Wszystko razem zagnieść.Podzielić na dwie częsci i włożyć do zamrażarki.
- Masa serowa:
- 1 kg.białego sera (przemielić)
- 1/2 kostki masła (roztopić)
- 40 dag cukru
- 4 jajka-żółtka osobno
- 1 budyń śmietankowy
- cukier waniliowy
- bakalie - nie koniecznie
Opis przygotowania:
Białka ubić na sztywno ,i delikatnie wymieszać z resztą składników. Wyjąć ciasto z zamrażarki i potrzeć na tarce o dużych oczkach wprost do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki.Na ciasto wylać masę serową . A na masę potrzeć drugą część ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec 1 godz.w tem.200*C.
Komentarze (0)