Sernik malinowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2175
Składniki:
- 75 g masła
- 9 łyżek miodu
- 250 g herbatników
- torebka żelatyny
- 3-4 łyżki soku z pomarańczy
- 600 g tłustego sera białego
- 250 ml śmietany kremówki
- 450 g malin
- 6 małych lisków mięty
Opis przygotowania:
Żelatynę rozpuścić w soku z pomarańczy i podgrzewać. Tortownicę posmarować tłuszczem. Masło rozpuścić z 3 łyżkami miodu i wymięszać z pokruszonymi herbatnikami. Dno tortownicy wyłożyć masą herbatnikową. Odstawić na ok. godz do lodówki. Śmietanę ubić i dodać stopniowo ser i pozostałym miodem. Kilka malin zostawić resztę rozdrobnić widelcem i dodać do masy serowej. Całość wymięszać z żelatyną i wyłożyć na spód herbatnikowy przyozdobić malinami i miętą. Odstawić do lodówki na 3 godz.
Komentarze (0)