Ocet malinowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2148
Składniki:
- 100 g świeżych malin
- 100 ml białego octu winnego 10 %
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Maliny umyć, osączyć z wody, przełożyć do rondla, zalać octem winnym i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie dodać do tego cukier puder, postawić na średnim ogniu, zagotować, wymieszać, aby cukier się rozpuścił i ściągnąć z ognia. Potem całość przelać do słoika i zakręcić. Zakręcony przełożyć do rondla z woda, odwrócić zakrętką do spodu i zagotować. Zagotowany wyciągnąć z wody i odstawić w chłodne miejsce. Ocet stosować do sałatek z kiełkami oraz do mięs białych i ryb.
Komentarze (0)