Seler z wołowiną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1695
Składniki:
- 300 g polędwicy wołowej
- 3 łodygi selera
- 1 cebula
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
- maggi
Opis przygotowania:
Mięso oraz seler dokładnie umyć i osączyć z wody. Łodygę selera pokroić na równe części. Mięso pokroić w kostkę i przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa. Cebulę obrać ze skóry i drobno posiekać. Do przepuszczonego mięsa wbić jajko, dodać posiekaną cebulę, doprawić do smaku pieprzem, solą, imbirem, kilkoma kroplami maggi i dokładnie wyrobić ręcznie na jednolitą masę. Wyrobione składniki przełożyć na kawałki selera i następnie na talerz. Całość udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)