Seler z wołowiną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1519
Seler z wołowiną
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 3 łodygi selera
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • maggi

Opis przygotowania:

Mięso oraz seler dokładnie umyć i osączyć z wody. Łodygę selera pokroić na równe części. Mięso pokroić w kostkę i przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa. Cebulę obrać ze skóry i drobno posiekać. Do przepuszczonego mięsa wbić jajko, dodać posiekaną cebulę, doprawić do smaku pieprzem, solą, imbirem, kilkoma kroplami maggi i dokładnie wyrobić ręcznie na jednolitą masę. Wyrobione składniki przełożyć na kawałki selera i następnie na talerz. Całość udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów