Seler ze szpinakiem i komosą ryżową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1688
Seler ze szpinakiem i komosą ryżową
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki masła
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminku
  • sól
  • pieprz
  • pęczek świeżego szpinaku

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak posiekać drobno. Łodygi selera pokroić w drobną kostkę. Następnie komosę ryżową opłukać pod bieżąca wodą, potem przesypać ją do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone łodygi selera i smażyć je przez 1 minutę na średnim ogniu. Dodać do tego szpinak i smażyć razem przez kolejna 1 minutę. Do smażonych składników dodać ugotowaną komosę ryżową. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonym kminkiem, wymieszać i smażyć jeszcze przez 1,5 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów