Seler z miodem i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2245
Składniki:
- 4 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki łuskanych orzechów włoskich
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku cytrynowego
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Seler umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki do miski. Zalać je miodem lipowym, oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać i przełożyć na talerz. Następnie orzechy włoskie przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu, po czym ściągnąć je z ognia i dodać do całości.
Komentarze (0)