Seler z miodem i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2245
Seler z miodem i orzechami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki łuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Seler umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki do miski. Zalać je miodem lipowym, oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać i przełożyć na talerz. Następnie orzechy włoskie przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu, po czym ściągnąć je z ognia i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów