Seler duszony ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1882
Składniki:
- 200 g świeżego szpinaku
- 3 łyżki masła
- 3 g suszonych trufli
- 1 łyżka sezamu
- 1 mały seler
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 łyżeczka
- 1 szklanka białego wina Bianco Borgoantico
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Seler obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości 1 cm i przełożyć do rondla. Następnie zalać go białym winem i gotować na średnim ogniu do miękkości. Ugotowany ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Suszone trufle sparzyć wrząca wodą i pokroić na małe kawałeczki. Masło stopić na patelni i dodać do niego pokrojone grzyby oraz sezam. Smażyć przez minutę na średnim ogniu. Następnie dodać szpinak, oprószyć go szczyptą soli i smażyć przez kolejna minutę. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do selera na talerzu. Pozostałe masło ze smażenia zmiksować mikserem i polać potrawę.
Komentarze (0)