Schab z pistacjami, ogórkami i fasolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2041
Schab z pistacjami, ogórkami i fasolą
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g schabu wieprzowego
  • 15 g białej fasoli Jaś
  • 5 dag tłuczonych pistacji
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 jajko
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Fasolę białą zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 4 godziny. Następnie ugotować w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Bułkę tartą zmieszać z tłuczonymi pistacjami. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Schab umyć, osączyć z wody i podzielić na porcje. Oprószyć go pieprzem oraz solą i namoczyć w jajku, potem w bułce tartej z pistacjami. Mięso smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone w plastry ogórki kiszone, ugotowana fasolę, a całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów