Schab z pistacjami, ogórkami i fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2041
Składniki:
- 300 g schabu wieprzowego
- 15 g białej fasoli Jaś
- 5 dag tłuczonych pistacji
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 kiszone ogórki
- 1 jajko
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę białą zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 4 godziny. Następnie ugotować w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Bułkę tartą zmieszać z tłuczonymi pistacjami. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Schab umyć, osączyć z wody i podzielić na porcje. Oprószyć go pieprzem oraz solą i namoczyć w jajku, potem w bułce tartej z pistacjami. Mięso smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone w plastry ogórki kiszone, ugotowana fasolę, a całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)