Schab w serowej panierce

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1991

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • bazylia
  • 10 dag startego sera żółtego
  • 30 dag spaghetti
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotuj w posolonej wodzie. Pomidory pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dodaj pomidory i duś razem 10 min. Przypraw do smaku. Mięso oprósz solą, pieprzem oraz mąką. Zanurz w rozmąconych jajkach. Obłóż listkami bazylii. Posyp serem. Smaż na oliwie, po 3 min z każdej strony. Makaron odcedź, wymieszaj z sosem pomidorowym. Podawaj ze sznyclami.

Autor: priinccces

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów