Schab w serowej panierce
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2130
Składniki:
- 8 plastrów schabu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki mąki
- 2 jajka
- bazylia
- 10 dag startego sera żółtego
- 30 dag spaghetti
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotuj w posolonej wodzie. Pomidory pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dodaj pomidory i duś razem 10 min. Przypraw do smaku. Mięso oprósz solą, pieprzem oraz mąką. Zanurz w rozmąconych jajkach. Obłóż listkami bazylii. Posyp serem. Smaż na oliwie, po 3 min z każdej strony. Makaron odcedź, wymieszaj z sosem pomidorowym. Podawaj ze sznyclami.
Komentarze (0)