Pieczarki w panierce ryżowej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1887
Składniki:
- 30 g pieczarek
- 1,5 szklanki mąki ryżowej
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 0,5 szklanki niegazowanej wody mineralnej
- olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki umyć, osączyć z wody, obrać z błony i pozbawić trzonków. Mąkę ryżową przesypać do rondla, wsypać do niej suszone oregano, tymianek, szczyptę soli, pieprzu i całość zalać wodą mineralną. Następnie dokładnie wymieszać, aby powstała konsystencja gęstej śmietany, po czym zanurzyć w tym pieczarki i łyżką przełożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i dokładnie osączyć z tłuszczu.
Komentarze (0)