Pstrąg z jarzynami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2654

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 papryki czerwone
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 100 g oliwek
  • 1 cytryna
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pstrągi umyć i wypatroszyć, oprószyć mąką, posypać solą i pieprzem. Ułożyć je na patelni na wcześniej rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron. Paprykę przekroić i oczyścić z nasion, a następnie pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć w gorącej wodzie w celu ich ze skórek. Pokroić drobno pomidory i cebulę. Jarzyny wymieszać z oliwkami, skropić wszystko olejem i sokiem z cytryny. Dodać soli do smaku. Jarzyny ułożyć na talerzu, a na wierzchu położyć ryby i posypać natką pietruszki. Podać z ziemniakami lub frytkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów