Sasznie z kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2402
Składniki:
- 25 dag kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 1 strąk chili
- 5 ziemniaków średnich
- 1/4 szklanki mąki
- 2 łyżki margaryny
- 1 jajko
- olej do smażenia
- sól do smaku
Opis przygotowania:
Kapustę ugotować do miękkości, odcedzić, wystudzić i pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na jasnozłoty kolor, dodać drobno pokrojoną chili i kapustę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, wystudzić, obrać, zmielić. Dodać jajko, mąkę i zagnieść ciasto. Z ciasta formować placki i nałożyć na nie farsz z kapusty. Skleić brzegi, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać gorące. Można polać sosem grzybowym lub mięsnym.
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, wystudzić, obrać, zmielić. Dodać jajko, mąkę i zagnieść ciasto. Z ciasta formować placki i nałożyć na nie farsz z kapusty. Skleić brzegi, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać gorące. Można polać sosem grzybowym lub mięsnym.
Komentarze (0)