Sandwich z serem na ciepło
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 14208
Składniki:
- 8 kromek chleba tostowego
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 200 g startego sera
- 40 g masła do posmarowania
- 2 jajka
- szczypta soli
- 4 plasterki szynki (120 g)
- pietruszka do przybrania
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Opis przygotowania:
Kromki chleba opiec w tosterze na jasnozłoty kolor. Jajka roztrzepać z przyprawami, dodać starty ser i doprawić do smaku.
Zimne tosty posmarować masłem. Na 4 kromki położyć szynkę, posypać tartym serem i przykryć 4 kromkami, stroną posmarowaną masłem na dół.
Kanapki ułożyć na żaroodpornym talerzu, wstawić na górny poziom piekarnika i zapiec tak, aby ser się rozpłynął. Kanapki przybrać pietruszką i podawać ciepłe.
Zimne tosty posmarować masłem. Na 4 kromki położyć szynkę, posypać tartym serem i przykryć 4 kromkami, stroną posmarowaną masłem na dół.
Kanapki ułożyć na żaroodpornym talerzu, wstawić na górny poziom piekarnika i zapiec tak, aby ser się rozpłynął. Kanapki przybrać pietruszką i podawać ciepłe.
Komentarze (7)
A po co piekarnik, teraz jest takie urządzenie i nazywa sie sandwicz
tyste i niedobre
z piekarnika to jest tłuste
a jest takie urządzenia jak mikrofalówka a w niej taki program -Grill (jak ktoś ma) dajesz na kilka min i git tak jak w piekarniku a kromki nie są mokre bo to nie na mikrofalach >>>>>>:
cytat: a jest takie urządzenia jak mikrofalówka a w niej taki program -Grill (jak ktoś ma) dajesz na kilka min i git tak jak w piekarniku a kromki nie są mokre bo to nie na mikrofalach >>>>>>:
_______________________________________________________________
mi takie coś pasuje tylko urządzenia czy urządzenie ???? mi to nie przeszkadza XX
'z piekarnika to jest tłuste'-nie koniecznie.Jeżeli szynka jest chuda i nie było dodawanego jakiegokolwiek tłuszczu ,np.olej to nie będzie aż takie tłuste.Polecam masło,a nie margarynę.
Przepis jest bardzo dobry i zawierający dużo peptyd.Jak wiadomo białko jest źródłem energii.Białko jajka jest białkiem pełnowartościowym,ponieważ zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne(są to kwasy,których nasz organizm sam sobie nie wytworzy) w odpowiedniej ilości i proporcjach. Pzdr. kucharz
Można po prostu zrobić to w sandwichu... Piekarnik ciągnie dużo prądu. Jest też coś takiego jak MIKROFALÓWKA!!!