Marynowane ośmiornice podawane na ciepło
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3186
Składniki:
- 160 g marynowanych ośmiornic
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- kilka liści sałaty
- sól, pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Marynowane ośmiornice odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na niej delikatnie mieszając ośmiornice. Po ok. 2 minutach dodać łyżkę masła, roztarty ząbek czosnku i wymieszać. Następnie wlać sok z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem, wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i przełożyć na rozłożone na półmisku liście sałaty. Danie podawać z pieczywem.
Komentarze (0)