Kanapka z serem na ciepło
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2377
Składniki:
- 8 kromek chleba tostowego
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 200 g startego sera
- 40 g masła do posmarowania
- 4 plasterki szynki (120 g)
- pietruszka do przybrania
Opis przygotowania:
Opiecz kromki chleba w tosterze na jasnozłoty kolor. Jajka roztrzep z przyprawami, dodaj starty ser i dopraw do smaku. Zimne tosty posmaruj masłem. Na 4 kromki połóż szynkę, posyp tartym serem i przykryj 4 kromkami, stroną posmarowaną masłem na dół. Kanapki ułóż na żaroodpornym talerzu, wstaw na górny poziom piekarnika i piecz tak (200 stopni), aby ser się rozpłynął. Podawaj ciepłe.
Komentarze (0)