Sałatka ziemniaczana z selerem i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2002
Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 1 średni seler
- 1 cebula
- 1 zielona papryka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- natka selera
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić drobno i przełożyć do miski. Ziemniaki oraz seler przełożyć do osobnych rondli, zalać je wodą tak, aby nie wystawały ponad powierzchnię i ugotować ze skórą do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w dużą kostkę i przełożyć do pokrojonej papryki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Dodać do tego pokrojona drobno natkę selera. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, zalać oliwą z oliwek, skropić octem balsamicznym, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)