Tortilla z bananem, chia i maslem orzechowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4431
Tortilla z bananem, chia i maslem orzechowym
fot. Connoisseur 4 The Cure / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g masła orzechowego
  • 8 rzodkiewek
  • 4 banany
  • 4 duże placki tortilli
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
  • 2 szklanki wrzącej wody

Opis przygotowania:

Rzodkiewki umyć, osączyć z wody, pozbawić liści i przełożyć na talerz. Łodygi selera sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru, pokroić na kawałki i dodać do rzodkiewki na talerzu. Banany umyć, obrać ze skóry i usunąć końcówki. Placki tortilli skropić 1 szklanką wrzącej wody, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund z jednej strony. Usmażone ściągnąć z ognia, wysmarować masłem orzechowym, posypać nasionami chia, dodać do tego obrane wcześniej banany i całość zawinąć w rulony. Gotowe dodać do składników na talerzu.
.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów