Tortilla z bananem, chia i maslem orzechowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4431
Składniki:
- 200 g masła orzechowego
- 8 rzodkiewek
- 4 banany
- 4 duże placki tortilli
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
- 2 szklanki wrzącej wody
Opis przygotowania:
Rzodkiewki umyć, osączyć z wody, pozbawić liści i przełożyć na talerz. Łodygi selera sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru, pokroić na kawałki i dodać do rzodkiewki na talerzu. Banany umyć, obrać ze skóry i usunąć końcówki. Placki tortilli skropić 1 szklanką wrzącej wody, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund z jednej strony. Usmażone ściągnąć z ognia, wysmarować masłem orzechowym, posypać nasionami chia, dodać do tego obrane wcześniej banany i całość zawinąć w rulony. Gotowe dodać do składników na talerzu.
.
.
Komentarze (0)