Sałatka ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2220
Składniki:
- 10 dag szpinaku
- 20 dag sera żółtego
- 20 dag boczku wędzonego
- 4 jajka
- 2 jabłka
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak przebrać, opłukać zimną wodą, sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Jajka ugotować na twardo, odcedzić, obrać i pokroić w ćwiartki. Następnie przełożyć je na szpinak i lekko posolić. Zetrzeć ser żółty i posypać nim sałatkę. Boczek pokroić na drobne kawałeczki, wrzucić go na rozgrzaną patelnię i smażyć na skwarki. Smażonym boczkiem i tłuszczem polać wierzch sałatki.
Komentarze (0)