Sałatka z serem, szpinakiem i truskawkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1702
Sałatka z serem, szpinakiem i truskawkami
fot. NatalieMaynor / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 25 g truskawek
  • 20 g twarogu koziego
  • 15 g tłuczonych orzechów pekan
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Truskawki oraz szpinak dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Szpinak przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na małe kawałki i dodać do szpinaku w misce. Cebulę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników wraz z tłuczonymi orzechami pekan. Następnie ser twarogowy pokruszyć drobno i dodać do całości. Składniki w misce oprószyć szczyptą soli, pieprzu, skropić octem balsamicznym, dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wstawić na 30 minut do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów