Sałatka z serem, szpinakiem i truskawkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1702
Składniki:
- 25 g truskawek
- 20 g twarogu koziego
- 15 g tłuczonych orzechów pekan
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 czerwona cebula
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Truskawki oraz szpinak dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Szpinak przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na małe kawałki i dodać do szpinaku w misce. Cebulę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników wraz z tłuczonymi orzechami pekan. Następnie ser twarogowy pokruszyć drobno i dodać do całości. Składniki w misce oprószyć szczyptą soli, pieprzu, skropić octem balsamicznym, dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)