Sałatka owocowa ze szpinakiem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1669
Składniki:
- 30 g białego sera twarogowego
- 2 gruszki (Konferencja)
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 pęczek świeżego szpinaku
- natka zielonej pietruszki
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Gruszki pozbawić gniazd nasiennych, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do szpinaku. Pomarańcze obrać ze skóry, podzielić na plastry i dodać do składników. Całość posypać pokruszonym drobno serem twarogowym. Następnie wszystko posypać drobno posiekaną natką zielonej pietruszki, skropić sokiem cytrynowym i oprószyć szczypta soli.
Komentarze (0)