Sałatka z papryką, kapustą i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2037
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 łyżki orzeszków ziemnych
- 1 żółta papryka
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka soku z limonki
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę białą pokroić w cienką słomkę, przełożyć na sito i sparzyć wrzącą wodą. Następnie kapustę osączyć z nadmiaru wody, przełożyć ją do miski i oprószyć cukrem oraz szczyptą soli. Do kapusty dodać pokrojony szpinak. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w cienkie plastry i dodać do składników w misce. Całość skropić oliwą z oliwek, sokiem z limonki i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko posypać orzeszkami ziemnymi i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Po tym czasie podawać do spożycia.
Komentarze (0)