Sałatka z tuńczyka, fasoli i kaparów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3331
Składniki:
- 200 g czerwonej fasoli
- 150 g tuńczyka z puszki
- 2 łyżki czarnych oliwek
- 2 dymki
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka kaparów w zalewie
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i moczyć przez 3 godziny. Następnie ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Do fasoli dodać tuńczyka z puszki i zalać octem balsamicznym oraz oliwą z oliwek. Dodać do tego osączone z zalewy kapary, pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, obraną i pokrojoną w kostkę dymkę oraz musztardę. Wszystko doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i przełożyć do miski.
Komentarze (0)