Sałatka z tuńczyka i fasoli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2454
Sałatka z tuńczyka i fasoli
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g czerwonej fasoli
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 główka sałaty
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Fasolę moczyć przez 3 godziny, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Sałatę dobrze opłukać, pokroić w plastry i przełożyć do miski. Na sałatę wyłożyć fasolę, tuńczyka z olejem, oprószyć solą i pieprzem. Cebule obrać, pokroić w plastry i dodać do tuńczyka. Na talerz obok wyłożyć chleb tostowy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów