Sałatka z tofu, awokado i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1922
Składniki:
- 400 g jedwabistego tofu
- 200 g mielonych orzechów laskowych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 dojrzale awokado
- 1 szczypiorek
- 1 czerwona cebula
- 1 pomarańczowa papryczka chili
- pieprz biały mielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion, a miąższ posiekać drobno do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do papryczki wraz z drobno pokrojonym szczypiorkiem. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do całości. Następnie dodać do tego pokrojone w dużą kostkę tofu. Wszystko zalać oliwą z oliwek, posypać mielonymi orzechami, doprawić do smaku szczyptą soli, białego pieprzu, dobrze wymieszać i podawać do spożycia.
Komentarze (0)