Sałatka z tofu, awokado i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1922
Sałatka z tofu, awokado i orzechami
fot. Foodista / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g jedwabistego tofu
  • 200 g mielonych orzechów laskowych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 dojrzale awokado
  • 1 szczypiorek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pomarańczowa papryczka chili
  • pieprz biały mielony
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion, a miąższ posiekać drobno do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do papryczki wraz z drobno pokrojonym szczypiorkiem. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do całości. Następnie dodać do tego pokrojone w dużą kostkę tofu. Wszystko zalać oliwą z oliwek, posypać mielonymi orzechami, doprawić do smaku szczyptą soli, białego pieprzu, dobrze wymieszać i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów