Sałatka z sosem czosnkowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5039
Składniki:
- 2 średnie pomidory
- 1 świeży ogórek
- pół puszki kukurydzy
- pół puszki czerwonej fasoli
- pół puszki zielonego groszku
- mały kalafior
- brokuł
- kapusta biała i czerwona
- sól, pieprz
- Sos:
- 1 jogurt naturalny
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka czosnku granulowanego
Opis przygotowania:
Kalafior i brokuły dzielimy na małe różyczki, drobno kroimy kapustę białą i czerwoną. Do dużej miseczki wkładamy pokrojone pomidory, ogórek. Następnie dodajemy kukurydzę, fasolę i groszek i mieszamy. Na sam koniec dodajemy resztę warzyw, solimy i pieprzymy wciąż mieszając. Bezpośrednio przed podaniem polewamy sosem.
Komentarze (0)