Sałatka z serem brie i owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1863
Składniki:
- 300 g sera brie
- 20 g suszonych wiśni
- 20 g suszonych moreli
- 4 liście czerwonej sałaty
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 1 główka sałaty strzępiastej
- 1 główka sałaty rzymskiej
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 szklanka wrzącej wody
- sól
Opis przygotowania:
Suszone wiśnie oraz morele sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i przełożyć do miski. Warzywa oraz pomarańcze umyć i osączyć z wody. Warzywa dodać do owoców w misce. Pomarańczę obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki dodać do całości. Kapustę białą pokroić w cienkie plastry i dodać do składników w misce. Ser brie pokroić na porcje. Dodać do tego pokrojone na małe kawałki liście czerwonej sałaty. Następnie miód lipowy wymieszać w kubku z sokiem cytrynowym i polać tym składniki. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, przełożyć na talerz i podawać z pokrojonym serem brie.
Komentarze (0)